روش های انتخاب لپ تاپ مناسب ؟

لپ تاپ ها رایانه های قابل حملی هستند که امروزه در بسیاری از خانه ها جایگزین رایانه های رومیزی شده اند. امروزه فناوری ساخت آن ها حتی به سمت باریک تر شدن پیش رفته تا حمل و نقل آن را هر چه آسان تر کند. با اینکه تبلت ها در رقابت سختی با لپ تاپ ها هستند ولی نتوانسته اند جایگزین آن ها شوند. بیشتر تبلت ها مناسب کارهای روزانه می باشند ولی لپ تاپ ها از کارهای روزانه تا  لپ تاپ گیمینگ و طراحی و مهندسی را شامل می شوند.

انتخاب لپ تاپ مناسب چگونه است؟

انواع متنوعی از لپ تاپ ها در اندازه ، جنس بدنه، ویژگی های سخت افزاری، قیمت ها و برند و قدرت سخت افزاری وجود دارد. همین انتخاب مناسب ترین لپ تاپ را برای پاسخ گویی به نیازهای شما به یک چالش تبدیل می کند و گاهی به دلیل عدم شناخت کاربر سردرگم می شود. شما ابتدا باید بدانید  که هدف شما از خرید لپ تاپ چیست؟ و اینکه تا چه اندازه مایل به هزینه کردن برای خرید لپ تاپ هستید ؟

انتخاب لپ تاپ مناسب

نکاتی که لازم است برای خرید لپ تاپ در نظر بگیرید

اندازه نمایشگر

اولین نکته در انتخاب لپ تاپ خروجی آن و یا صفحه نمایشگر است با توجه به نیازتان باید مناسب‌ ترین اندازه  را انتخاب کنید. معمولا اندازه استاندارد لپ تاپ ‌ها بین ۱۱.۶ اینچ تا ۱۷.۳ می‌باشد. صفحه نمایش های ۱۲.۵ تا ۱۴ اینچی بهترحمل می شوند و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. حداقل رزولوشن مناسب صفحه نمایش نیز ۱۹۲۰× ۱۰۸۰ است.

۱۱  تا ۱۴ اینچی :

معمولا این نوع رایانه ها به دلیل حجم کم و سبک بودن  مناسب افرادی است  که مشغول سفر اند و یا دانشجو اند. این مدل لپ تاپ ها  از پردازش متوسط و ضعیف تری برخودار هستند.

۱۵ تا ۱۷   اینچی:

 لپ تاپ های ۱۵ اینچی استاندارد مناسب به شمار می آیند. نمایشگرهای ۱۷ اینچی بزرگترین صفحه نمایش موجود در بازار می باشند که دارای حافظه های زیاد و مخصوص کار های سنگین تر هستند.

در آخر نوع نمایشگر, مات و براق بودن آن نکاتی هستند که باید در انتخاب نمایشگر  مورد نظر قرار بگیرند.

surface-laptop-go

انتخاب نوع سیستم عامل  ( ویندوز، مک و یا لینوکس؟)

برای انتخاب سیستم عامل بسته به نیاز خود با چالش روبرو هستیم، معمولا بین کاربران معمولی سیستم عامل مک و لینوکس از کاربرد کمتری برخوردار است. سیستم عامل نرم افزار اصلی لپ تاپ است که بین نرم افزارهای کاربردی و سخت افزار قرار دارد.

ویندوز:‌

همان طور که می دانید سیستم عامل مایکروسافت محبوب ترین سیستم عامل بین کاربران می باشد. کار با آن بسیار راحت بوده و کاربرپسند است.

مک :

‌ همه مک بوک ها با جدید ترین سیستم عامل دسکتاپ اپل ، macOS Big Sur ارائه می شوند. به طور کلی ، عملکردی مانند ویندوز رو دارد ، ولی از رابط کاربری متفاوت تری نسبت به ویندوز استفاده میکند.

لینوکس :

‌ یک سیستم عامل یا یک هسته و متن باز است . عملکرد آن شبیه UNIX می باشد. لینوکس سیستم عامل محبوب برنامه نویسان است. یکی از مزایای اصلی رایگان بودن آن است و نیازی نیست مانند محصولات مایکروسافت چند صد دلار هزینه کنید !!! ویژگی دیگر لینوکس متن باز بودن آن است که کاربر به راحتی بتواند تغییرات دلخواه خود را پیاده سازی کند.

سیستم عامل

باتری

بدون باتری مناسب نمی توانید از لپ تاپ بهره کافی را ببرید. حتما دنبال دستگاهی باشید که حداقل ۷ ساعت برای شما روشن بماند و البته ایده آل آن  بیشتر از ۸ ساعت است.

باتری

رم ، پردازنده، گرافیک و هارد:

با یک مثال ساده می توان گفت که رم لپ تاپ فضای کاری و پردازنده (cpu)   مغز متفکر رایانه و یا ابزار کار هستند.

رم : RAM  حافظه کوتاه مدت دستگاه شما است و به سه نوع کلی دسته بندی می شود.

DDR1 :

اولین رم در رده SDRAM است که ۱۸۴ پایه دارد.

DDR2 :

نسل دوم رم، به مصرف برق کمتری نیاز دارد و دو برابر سرعت شتاب آن بیشتر است.

DDR3 :

بهینه شده  نسخه قبل است که برق کمتری مصرف می کند و سرعت انتقال بیشتری نسبت به سری های قبلی خودش دارد.

سی پی یو : پردازنده رایانه، مغز آن است. وقتی صحبت از پردازنده می‌شود، یک قاعده کلی این است که هرچه قدرت پردازش شما بیشتر باشد لپ تاپ قدرتمند تری در اختیار دارید و البته گرانتر.

CPU  کمپانی اینتل با شناسه Core i  مشخص می ‌شوند. این شناسه با افزایش هسته به ترتیب Core I9، Core I7، Core I3، Xeon  تولید می‌شود.

انتخاب لپ تاپ مناسب

AMD شرکت دیگر سازنده پردازشگر در جهان است. پردازشگر AMD در مقایسه با اینتل، سرعت بالاتر، سایز بزرگ تر و حرارت بیشتر نیز تولید می‌کند که بیشتر مناسب انیمیشن سازان است.

گرافیک

برای انتخاب کارت گرافیک بسته به نوع نیاز خود می توانید از دو نوع کارت گرافیک استفاده کنید.

اینتل (Intel): کارت گرافیکی که دارای سیستم یکپارچه است و البته محدودیت هایی برای انتقال داده‌های تصویری ایجاد می‌کند. به همین دلیل  مناسب انجام کارهای اداری می‌باشد.

انویدیا (NVIDIA): کارت گرافیکی گسسته است و امکان انتقال داده‌های سه بعدی را فراهم می‌کند. بنابراین مناسب برنامه نویسان گیمرها و گرافیست‌ها است.

هارد

هارد قطعه ایی  برای ذخیره هر آن چیزی است که می‌خواهید مانند: موسیقی، ویدئو و برنامه ها. هاردها انواع مختلفی دارند که معمولا بر اساس سرعت دخیره سازی اطلاعات دسته بندی می شوند.

هاردHDD : یک رابط ذخیره‌ سازی  است که مستقیما به کنترل کننده دیسک مادربرد لپ تاپ متصل می‌شود. داده‌ها با استفاده از یک هد مغناطیسی روی صفحه‌ها هنگام چرخش به سرعت نوشته می‌شوند.

هارد دیسکSATA  : رابط پیش فرض اکثر درایوهای سخت افزاری دسکتاپ و لپ تاپ است.

هاردSSD : هیچ قسمت متحرکی ندارند. در عوض، تمام داده ها در حافظه فلش غیرفرار ذخیره می‌شوند. این درایوها از دوام و عمر  بسیار بالاتری برخوردار هستند.

هارد

کلام اخر برای انتخاب لپ تاپ مناسب

گارانتی یکی دیگر از نکات مهم خرید لپ تاپ است که خیال کاربر را از بابت خرید مطمئن می کند و در صورت بروز مشکل نیازی به پرداخت هزینه ندارد و بودجه در نظر گرفته شده درخرید  لپ تاپ در اولویت همه است. نمی ‌توانید لیستی از لپ تاپ‌های مورد نظرتان را تهیه کنید و سپس به دلیل  نداشتن بودجه مناسب از انها صرف نظر کنید. بنابراین از لحظه اول بودجه و نحوه خرید نقدی یا اقساطی را دقیق مشخص کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo
باز کردن چت
واتساپ
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟